Scorend vermogen het grootste manco van RKC: ‘En daardoor krijgen ze toch steeds de kous op de kop’

VideoNa de nederlaag in eigen huis tegen VVV-Venlo, is de situatie bij hekkensluiter RKC sinds dit weekend echt penibel te noemen. De Waalwijkers moeten serieus vrezen voor degradatie, nu de 'veilige’ plekken in de eredivisie steeds verder uit het zicht raken. Dat ziet ook clubwatcher Wilber Hack.

Hij acht de kans klein dat RKC zich dit seizoen weet te handhaven. ,,Die kans is vrij klein als je naar alle statistieken kijkt. Het is nog maar een keer of twee gebeurd dat een club die acht punten achterstond, toch nog oprukte naar de zestiende plaats en zich via de play-offs uiteindelijk wist te redden in de eredivisie.”

De clubwatcher wijdt de slechte resultaten onder meer aan het gebrek aan scorend vermogen. Zo verzuimt RKC de duels te beslissen, ziet Hack. ,,En daardoor krijgen ze toch steeds de kous op de kop en pakken ze bovendien te weinig punten tegen directe concurrenten, waardoor die achterstand steeds groter wordt."

De hoogtepunten  van RKC - VVV-Venlo gemist? Bekijk hier de samenvatting!

Geen nieuwe spits

Hoewel de transfermarkt nog een paar dagen open is verwacht Hack voorin geen versterkingen meer in Waalwijk, aangezien RKC geen financiële risico's wil nemen. ,,Een spits is voor RKC niet betaalbaar, niet haalbaar en ook niet voorradig. Grote risico's moet je ook niet nemen. RKC is gezond, dat moet vooral zo blijven. Dat blijft ook zo in de eerste divisie.” 

Fabian Sporkslede baalt van de nederlaag van RKC tegen concurrent VVV-Venlo.
Volledig scherm
Fabian Sporkslede baalt van de nederlaag van RKC tegen concurrent VVV-Venlo. © ANP Sport