Volledig scherm
© Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Selectie RKC niet aanwezig bij raadsvergadering

WAALWIJK - De selectie van RKC Waalwijk is donderdagavond niet aanwezig bij de raadsvergadering waarin gestemd wordt over het voorstel om het gemeentelijk stadion te verkopen aan projectontwikkelaar PPO. De voetballers concentreren zich op de wedstrijd van vrijdag tegen Achilles '29, al houdt de toekomst van de club hen natuurlijk ook bezig.Gaat de gemeenteraad akkoord dan houdt de Waalwijkse club zijn betaald voetballicentie. Anders kan het die in november 2017 kwijt zijn.

Een 'nee' van de gemeenteraad zou een lelijke streep door de rekening van de reddingsplannen van de Waalwijkse club zijn, maar nog NIET het faillissement betekenen. De Waalwijkse club heeft momenteel een gezonde financiele huishouding en maakt zeker het seizoen af. De hoge schuldenlast uit het verleden blijft bij een 'nee' staan en leidt ertoe dat de club geen continuiteitsverklaring krijgt van de accountant. Om zo'n verklaring te krijgen moet er zicht op zijn dat de schuldenlast over een jaar niet hoger zal zijn dat de begroting. De schuld is ruim zes miljoen. RKC heeft een begroting van 3,1 miljoen euro.

Een 'nee' kan ook op korte termijn sportieve consequenties hebben. RKC voldoet zonder continuiteitsverklaring in november niet meer aan het plan van aanpak dat het bij de KNVB heeft ingediend. De sancties zijn: een officiele waarschuwing, geldboetes en dan winstpunten in mindering. Het intrekken van de licentie in november 2017 is de uiterste sanctie.

Bij een 'nee' van de gemeenteraad zal de directie van RKC die stap waarschijnlijk niet meer afwachten. De club beslist dan op korte termijn of het nog zinvol is om aan het seizoen 2017-2018 te beginnen. Dat is het waarschijnlijk niet.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
401 stemmen