Volledig scherm
© Thinkstock

Simon in zijn hum bij Real Lunet

VUGHT - Ruim vijf jaar geleden begon de trainerscarrière van Glenn Simon bij Real Lunet en er mag gezegd worden dat de club sinds zijn komst vele stappen voorwaarts heeft gemaakt. De vereniging promoveerde in rap tempo van de vierde naar de tweede klasse.

Inmiddels is Real Lunet derdeklasser. "Ik heb zelf nog een paar seizoenen in het eerste van de club gevoetbald, maar na een zware knieblessure besloot ik te stoppen", vertelt Simon over de club.

Hij begon als oefenmeester van het tweede elftal. "Op een gegeven moment werd hoofdtrainer Carlo Derby ontslagen, waarna er werd gevraagd of ik door wilde schuiven naar het eerste team. We wonnen onze eerste wedstrijd meteen van de koploper en pakten dat seizoen ook nog een periodetitel", zegt hij in het Brabants Dagblad van donderdag 13 oktober.

Simon heeft in de laatste vijf jaar een goede band met de vereniging opgebouwd. "Lunet is mijn tweede thuis geworden. Mocht ik ooit besluiten om weg te gaan, dan hoop ik een gezonde vereniging achter te laten met meerdere jeugdteams."

Lees het volledige interview met Glenn Simon in het Brabants Dagblad van donderdag 13 oktober. (Editie Veghel/Uden/Oss)

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
298 stemmen