Volledig scherm
Archiefbeeld van Harrie Smolders © EPA

Springruiter Smolders komt net tekort en wordt derde op Grand Prix

Indoor BrabantDe Grand Prix voor springruiters op het Indoor Brabant was er eentje om niet snel te vergeten. Liefst 13 deelnemers kwalificeerden zich voor de barrage, waarin er zes foutloos waren. De wedstrijd werd door de laatste deelnemer beslist. De Belg Niels Bruynseels was met zijn paard Gancia de Muze de snelste in 37.10 sec.

Harrie Smolders uit Lage Mierde mocht als negende aantreden in de barrage en het leek hem voor de wind te gaan. Met zijn paard Emerald zette hij een scherpe tijd neer, maar kwam negen honderdste te kort voor de toen huidige nummer één Marcus Ehning (37.80). De Duitser leek er met de winst van door te gaan, maar in de slotronde was daar Bruynseels, die de tijd van Ehning ruim verbeterde (37.10 en 37.80).

Jur Vrieling (39.89) en Maikel van der Vleuten (40.90) haalden de barrage, maar kwamen niet verder dan plek vijf en zes. De vierde en laatste Nederlander Marc Houtzager reed niet foutloos (40.94, vier strafpunten) en eindigde op een elfde plek.

Prijzengeld

De Belg verzamelt met zijn overwinning €264.000 binnen. De nummer twee Ehning verdient €160.000. Smolders mag een schamele €120.000 op zijn rekening bijschrijven. Vrieling verdient voor zijn vijfde plek €48.000 en Van der Vleuten krijgt net wat minder op plek zes, met €36.000. Ook nummer elf Houtzager ontvangt €8000. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement