Volledig scherm
Earnest Stewart. © pro shots

Stewart als manager aan de slag bij Team USA

Earnie Stewart (49) is benoemd tot manager van het mannenteam van de VS. Stewart was de laatste jaren werkzaam in die rol bij Philadelphia Union in de Major League Soccer.

Stewart werd geboren in Veghel, maar is Amerikaan. Voor de Verenigde Staten speelde hij 101 interlands en was hij actief op drie WK's. Als speler droeg hij het shirt van zowel Willem II als NAC. 

Na zijn spelerscarrière ging hij aan de slag als technisch directeur bij de club waar hij zijn loopbaan was begonnen en geëindigd, VVV. In 2006 werd Stewart technisch directeur van NAC. Daarna vervulde hij diezelfde functie bij het Amerikaanse Philidelphia Union. 

De rol van 'general manager' bij Team USA is nieuw en in het leven geroepen nadat Amerika naast een WK-ticket greep. ,,Ik ben vereerd dat ik als oud-speler van het nationale team mag helpen bij de wederopbouw ervan. We hebben veel talent en passie in de VS, ik ben klaar om een nieuwe bondscoach te vinden en te werken aan een succescultuur. Ons ultieme doel is wereldkampioen worden", laat hij weten in een statement. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement