Volledig scherm
Archieffoto

Strafschoppen beslissen Jong FC Den Bosch-OJC Rosmalen

DEN BOSCH - OJC Rosmalen heeft zaterdag zijn eerste duel in de derde divisie met 1-2 gewonnen van Jong FC Den Bosch. Elvin Hardeveld benutte twee strafschoppen, Mate Schmid scoorde tegen.

OJC en Jong FC Den Bosch toonden zich in de burenruzie allebei fel, enthousiast en gretig. De Bosschenaren waren soms alleen iets te onhandig. Twee keer gaven ze niet slim een strafschop weg. Dat overkwam Kevin Nikolov in de 22ste minuut en zijn ploeggenoot Louisben Jagt tien minuten na rust. Tweemaal was spits Hardeveld trefzeker.

In het eerste uur van de wedstrijd hadden beide teams kansen gekregen om te scoren. Jagt schoot bijvoorbeeld op de paal. Aan de overkant liet OJC meerdere grote mogelijkheden onbenut. In het laatste deel leek de 0-3 in de maak, maar in de slotminuut zorgde Schmid voor de 1-2.

"Ik ben redelijk tevreden", sprak Jong FC Den Bosch-trainer Arnold Scholten na de wedstrijd. "Soms waren we alleen wat slordig en druistig." Collega David Vecht van OJC: "Beginnen met winst is beter dan met verlies. We hadden al een hele tijd een plan en dat is goed uitgepakt."