Volledig scherm
Nando Wormgoor is in de lucht Rafael Uiterloo de baas. © ProShots

Summerparty RKC eindigt met kater op het veld

WAALWIJK - De eerste summerparty van RKC Waalwijk eindigde op het veld met een kater. De Waalwijkers verloren in eigen huis met 1-2 van Eindhoven, dat zich de laatste jaren als een angstgegner ontpopt. Sinds de degradatie naar de eerste divisie leed RKC alleen nog maar nederlagen tegen de Eindhovense ploeg.

RKC had het de laatste jaren al niet zo op wedstrijden tegen Eindhoven. Dat was deze keer niet anders. De Waalwijkers hadden veel moeite met de vele positiewisselingen bij de Eindhovense ploeg. In de beginfase ging het nog wel. De eerste kans was zelfs voor RKC, maar Roel van de Sande mikte in kansrijke positie voorlangs. Aan de andere kant creeerde voormalig RKC-spits Mart Lieder zelf de eerste kans. Uit de draai schoot hij naast. Het was de inleiding voor een fase waarin Eindhoven domineerde en RKC het spoor steeds meer bijster raakte.

Dat mondde na een dik half uur uit in de openingsgoal. Lieder zette de aanval op. Hij stuurde debutant Rafael Uiterloo de diepte in. Die stond een metertje buitenspel, maar mocht doorgaan. Zijn voorzet tikte Lieder langs doelman Tamati Williams. Voor RKC kwam de rust als geroepen.