Volledig scherm
Algemeen directeur Peter Bijvelds van de club vond het belangrijk dat de fans van de club mochten stemmen voor het nieuwe logo. © Vorm001 Bd

Supporters TOP Oss kiezen voor nostalgisch nieuw logo

TOP Oss heeft zijn nieuwe logo. Na een stemming onder de Osse fans krijgt de club een beeldmerk met een nostalgische uitstraling.

Volledig scherm
Het nieuwe logo © TOP Oss

Dit nieuws maakte de club dinsdagmiddag bekend. Dat de supporters voor dit logo hebben gekozen is niet heel verrassend. Het beeldmerk lijkt het meeste op het logo van het 'oude' TOP Oss – de periode voordat de club als FC Oss door het leven ging. In een persbericht zegt de club: ,, Het nieuwe logo doet eer aan de complete historie, maar staat duidelijk voor een nieuwe periode. Alle bouwstenen van het oude TOP Oss logo (het schild, de letters T & P, de bal en het vaantje) zijn gerestyled, waarbij het wapen de vorm van huidige beeldmerk van FC Oss heeft.’’

Voor het ontwerp van de logo’s schakelde de club de hulp in van een delegatie fans, die samen met een reclamebureau en de club naar de tekentafel mochten. Na beraad tussen de 3 partijen kwam FC Oss met 5 mogelijke logo’s op de proppen. Logo nummer 3 kwam als winnaar uit de bus, zo bleek na een online-stemming.

Ook konden supporters een voorkeur uitspreken voor het uittenue in het nieuwe seizoen. De uitkomst: het klassieke blokstreepdesign van de laatste jaren blijft gehandhaafd. Volgens recente traditie in het bekende geel-blauw. De kleuren van de stad Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement