Ten Hag: De arbitrage zet de wedstrijd volledig op zijn kop

VideoEr kwam nog net geen stoom uit zijn oren, maar Ajax-coach Erik ten Hag liet na afloop van Chelsea - Ajax (4-4) duidelijk blijken dat hij enorm kwaad was over de rode kaarten voor zijn Joël Veltman en Daley Blind. ,,De scheidsrechter en de VAR zetten deze wedstrijd volledig op zijn kop.”

 1. Lukaku scoort voor Eriksen: ‘Chris, sterkte jongen, ik houd van je!’
  Video

  Lukaku scoort voor Eriksen: ‘Chris, sterkte jongen, ik houd van je!’

  Romelu Lukaku heeft Christian Eriksen, zijn ploeggenoot bij het Italiaanse Internazionale, na zijn openingsgoal tegen Rusland bemoedigend toegesproken. Meteen na zijn goal rende de Belgische aanvalsleider richting de cameraman en greep de camera vast. ‘I love you, Christian’, waren zijn woorden. ‘Stay Strong.’ Eriksen stortte eerder op de avond bij de wedstrijd tussen Denemarken en Finland in elkaar en moest gereanimeerd worden. Inmiddels is de 29-jarige Deen bij kennis en kon het duel in Kopenhagen worden uitgespeeld. Finland won (0-1).
 2. EK-podcast | ‘Situatie rond Eriksen gaat dit toernooi nog veel emoties oproepen’

  EK-pod­cast | ‘Situatie rond Eriksen gaat dit toernooi nog veel emoties oproepen’

  Denemarken-Finland kende in de 42ste minuut een aangrijpende wending. Ineens viel Christian Eriksen neer op het veld. Het leidde tot verslagenheid in Kopenhagen. Een minutenlange stilte in het stadion op zoek naar goed nieuws. En toen dat er kwam, werd het duel ook uitgespeeld. Over de gevoelens, de wending in het toernooi en de gevolgen praten Etienne Verhoeff en Maarten Wijffels. Maar de blik gaat ook naar het voetbal. Oranje opent vanavond op het EK tegen Oekraïne en Wijffels is optimistisch. ‘Ik verwacht dat Oranje dit duel gaat winnen.’