Volledig scherm
© Getty Images

Tennisster Osaka naar finale in Osaka

Naomi Osaka heeft de finale bereikt van het toernooi in Osaka. Dat deed de Japanse voormalig nummer 1 van de wereld door de Belgische Elise Mertens te verslaan. Osaka, uiteraard luid bejubeld in de stad met diezelfde naam, had niet meer dan een uur nodig: 6-4 6-1. In de finale treft ze de Russische Anastasia Pavlioetsjenkova.

Voor Osaka en Mertens was het al de tweede wedstrijd van de dag. Door het slechte weer werden hun kwartfinales vrijdag uitgesteld. Osaka was te sterk voor de Kazachse Joelia Poetintseva, Mertens versloeg de Italiaanse Camila Giorgi. Osaka (21) bereikte in 2018 al eens de finale van de Toray Pan Pacific Open, het toernooi dat toen nog in Tokio werd afgewerkt. Toen verloor ze van de Tsjechische Karolina Pliskova.

Pavlioetsjenkova versloeg in de tweede halve finale de Duitse Angelique Kerber. De Russische had eerst haar vrijdag gestaakte partij tegen de Japanse Misaki Doi moeten afmaken. Kerber, die als enige haar kwartfinale vrijdag al had afgerond, benutte dat voordeel niet. De ongeplaatste Pavlioetsjenkova was in twee sets klaar met de nummer 4 van de plaatsingslijst: 6-3 6-3.