Volledig scherm
Thom Haye (r) in actie voor AZ. © ProShots

Thom Haye verhuist naar Willem II

TILBURG - Thom Haye zal maandag een tweejarig contract bij Willem II ondertekenen als hij medisch goedgekeurd wordt. De 21-jarige middenvelder uit Amsterdam komt transfervrij over van AZ, waar hij sinds 2006 speelde. In die periode kwam hij 17 keer uit voor Oranje -17 en 8 keer voor Oranje -19. Ook is hij diverse keren geselecteerd voor Jong Oranje.

Na Jari Schuurman (Feyenoord) is het de tweede speler 'van buiten' die door Willem II voor de A-selectie wordt vastgelegd. Haye had bij AZ een aflopend contract met optie. Maar de Alkmaarse club besloot die niet te lichten. Een van de voorwaarden was dat Haye een onomstreden basisspeler moest zijn om voor een beter contract met hogere salarisvoorwaarden in aanmerking te komen. AZ bood de Amsterdammer nog wel een contract tegen een lager salaris aan. Daar besloot Haye niet op in te gaan.

Thom Haye debuteerde op 23 januari 2014 voor AZ in de wedstrijd tegen Ajax. Hij speelde ruim vijftig competitieduels voor de Alkmaarse club, acht bekerwedstrijden en elf wedstrijden in de Europa League. In de competitie maakte hij op 20 maart 2016 bij de 1-2 nederlaag tegen FC Twente zijn enige doelpunt. Ook in de beker scoorde hij een keer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement