Volledig scherm
FC Den Bosch-speler Jordy van der Winden en Helmond Sport-speler Jordy Thomassen. © Proshots

Thomassen en Zeldenrust bezorgen FC Den Bosch nederlaag in Helmond, 3-1

Uitgerekend Jordy Thomassen en Furhgill Zeldenrust deden hun oude club FC Den Bosch maandagavond de das om in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. In de laatste drie minuten zorgden zij voor de 2-1 en de 3-1-eindstand.

Eerste kopte Thomassen een voorzet van Zeldenrust binnen en drie minuten later werkte Zeldenrust een assist van Arne Naudts tegen de touwen, waardoor FC Den Bosch met lege handen stond.

Door de liesblessure van vaste doelman Kees Heemskerk begon FC Den Bosch maandagavond met Nick Leijten in de goal. Centraal achterin startte Kahraman Demirtas. Bart Biemans begon vanwege de klachten aan zijn kuit op de bank.

Penalty

Voorin keerde de weer helemaal fitte Oussama Bouyaghlafen terug in het elftal ten koste van Zija Azizov. FC Den Bosch kwam na 23 minuten op 0-1 toen Ron Janzen Niek Vossebelt onderuit schoffelde in het strafschopgebied. De aanvoerder van FC Den Bosch benutte zelf de strafschop en tekende daarmee voor zijn dertiende seizoenstreffer.

Even leek FC Den Bosch de wedstrijd daarna onder controle te hebben, maar nog voor rust kwam Helmond Sport langszij. Ron Janzen kopte een hoekschop van Giovanni Hiwat door en Robert Braber knikte van dichtbij raak.

In de tweede helft gebeurde er tot de slotfase heel weinig. Nadat FC Den Bosch tot twee keer toe vergeefs een tweede strafschop had geclaimd bij scheidsrechter Mulder, waren het de twee oud-spelers van de Bossche club die de wedstrijd in Helmonds voordeel beslisten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement