Volledig scherm
De selectie van Red Rag Tachos. © Ron van Kuijk

Thuisnederlaag haperende handballers Red Rag Tachos

WAALWIJK - De handballers van Red Rag Tachos hadden zich veel voorgesteld van de wedstrijd tegen Handbal Venlo. De Waalwijkse eredivisionist speelde zaterdag voor volle tribunes vanwege alle activiteiten die er in het kader van de Frank Coenders-dag plaatsvonden in sporthal De Slagen. De tegenstander uit Limburg wenste echter niet mee te werken aan het feestje en versloeg Tachos uiteindelijk met 20-24 (11-11).

In de eerste helft liep Tachos al vanaf het begin achter de feiten aan. Venlo bouwde een voorsprong op van vier goals en hield die marge tot aan 6-10 vrij eenvoudig vast. Bij rust had Tachos de schade door een goede laatste vijf minuten helemaal gerepareerd (11-11) maar heel overtuigend was het over het geheel gezien dus allemaal niet. Bijzonder waren wel de twee perfecte passes van doelman Arjan Versteijnen op de vooruitgeschoven Kevin Okkers. Die faalde oog in oog met de Venlo-doelman niet en liet bij buitenkansje twee – twaalf seconden voor tijd – de gelijkmaker aantekenen.

Voorsprong
Drie minuten na rust had de sowieso sterk opererende Versteijnen opnieuw zo’n afgemeten pass in huis en bracht Okkers de stand op 14-12 in het voordeel van de thuisploeg. Lang konden de Waalwijkers niet van de voorsprong genieten want drie minuten later stond het al weer 14-15. Een goal van Kevin Okkers op het moment dat Tachos met twee veldspelers minder in het veld stond, moest de thuisploeg over het zoveelste dode punt heen helpen: 17-16. Dat lukte niet.

Met nog vijf minuten op de klok stond het 20-20 en bleef het dus spannend tot het einde. Venlo scoorde twee keer eenvoudig en kwam op 20-22. Een bal tegen de lat van Tachos-speler Van Best bleek in de 28e minuut uiteindelijk cruciaal. Venlo liet de Waalwijkers vervolgens uitrazen zonder nog in de problemen te komen en scoorde zelfs nog de 20-23 en 20-24 tegen het leeg gespeelde Tachos.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
20:45
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
20:45
NapoliNAP
away logo