De Canadese Bianca Andreescu in actie tegen Irina-Camelia Begu.
Volledig scherm
De Canadese Bianca Andreescu in actie tegen Irina-Camelia Begu. © EPA

Tiener Andreescu ontsnapt aan aftocht in Miami

Tennisster Bianca Andreescu heeft met een knappe 'comeback' een vroege aftocht in Miami weten te voorkomen. De 18-jarige Canadese balanceerde in de eerste ronde tegen Irina-Camelia Begu uit Roemenië op de rand van uitschakeling. Na verlies van de eerste set (4-6) kwam ze in de tweede met 5-1 achter te staan. Andreescu overleefde een matchpoint en was daarna ineens oppermachtig: 7-6 (2), 6-2.

De Canadese onderstreepte daarmee opnieuw haar talent. De tiener zorgde de afgelopen twee weken voor een daverende verrassing door het hoog aangeschreven toernooi van Indian Wells op haar naam te schrijven. Andreescu was met een wildcard toegelaten en begon in de woestijn van Californië met winst op Begu. Ze versloeg vervolgens onder anderen Dominika Cibulkova, Garbiñe Muguruza, Elina Svitolina en in de finale ook Angelique Kerber. Op de wereldranglijst schoot de tiener omhoog van de 60e naar 24ste plek.

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.