Volledig scherm
Genet Yalew wint de Tilburg Ladies Run 2015. © Marie-Therese Kierkels / Beeld Werkt

Tilburg Ladies Run met 5 Afrikaanse toppers

TILBURG - Met Genet Yalew, Gladys Chesir, Florence Kiplagat, Alice Aprot en Sheila Chepkurui verschijnen bij de Rabobank Tilburg Ladies Run over tien kilometer liefst vijf Afrikaanse wereldtoppers aan de start. De Ladies Run op zondag 4 september is onderdeel van de CZ Tilburg Ten Miles.

Voor de Ethiopische Genet Yalew zal het geen gemakkelijke opgave worden om haar zege in de Ladies Run van 2015 (in een toptijd van 30.58) dit jaar te prolongeren. Zij neemt het in de befaamde Tilburgse stratenloop met start en finish op de burgemeester Brokxlaan op tegen de Keniaanse Gladys Chesir. Zij was in 2015 de snelste vrouw op de tien kilometer op de weg (30.41 in Berlijn). En ook tegen Florence Kiplagat uit Kenia, de wereldrecordhoudster op de vijftien en twintig kilometer en de halve marathon. Kiplagat heeft een persoonlijk record van 31.02 en wil in Tilburg onder de 31 minuten duiken. Zij komen allen uit de stal van Jos Hermens’ Global Sports Communication.

En dan staan ook nog twee regerend Afrikaans kampioenen aan de start: Sheila Chepkurui (5000 meter) en Alice Aprot (10.000 meter en cross), beiden uit Kenia. Het deelnemersveld wordt aangevuld met Europese atletes, van wie het Zweedse talent Sarah Lahti op papier de snelste is. Uit de Nederlandse top doen Kim Dillen, Ruth van der Meijden en Irene van Lieshout mee.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1214 stemmen