Volledig scherm
© Pix4Profs/ Ramon Mangold

Tilburgse voetballertjes acteren in wereldwijde Nike-campagne met Virgil van Dijk

VIDEO's Werelds beste verdediger Virgil van Dijk zette een maand geleden SV Reeshof op zijn kop door daar als Mystery Guest langs te komen. Er werden opnames gemaakt voor de wereldwijde Nike-campagne ‘Birthplace of Dreams’, die nu online staat.

Voetballertjes van JO12 en JO13 hadden de avond van hun leven, zij mochten Van Dijk daadwerkelijk ontmoeten en zijn ook in de video te zien. ,,Ik ben nu 28 en maakte mijn échte doorbraak pas op mijn 26ste. Geloof er te allen tijde in, geef nooit op, volg je dromen’’, vertelt de Liverpool-verdediger tegen de jongens. Een van de jonge voetballertjes komt ook aan het woord: ,,Ik speel met nummer 4 omdat die van Van Dijk is. Omdat hij de beste verdediger van de hele wereld is.”

De andere -bijna duizend- belangstellenden die in november met Van Dijk op de foto wilden of een handtekening wilden scoren, kwamen bedrogen uit. De international kwam twee uur te laat en had daardoor alleen nog maar tijd voor het opnemen van de video met de twee jeugdteams van Reeshof. Zij hadden die regenachtige dinsdagavond wel de avond van hun leven.

Naast het bezoek aan Tilburg, ging Van Dijk ook langs in zijn geboorteplaats Breda, waar hij een balletje trapte op een veldje waar hij vroeger met vrienden speelde. Het slotstuk van de video speelt zich uiteraard af in Liverpool, de ploeg waarmee de Oranje-international vorig jaar de Champions League won.

Bekijk hieronder de video van het bezoek van Van Dijk aan SV Reeshof: