Volledig scherm
Michael van Gerwen: winnaar van de Players Championship Finals 2016. © foto PDC

Toernooizege 25 voor Van Gerwen in 2016

MINEHEAD - Wat zijn tegenstanders ook proberen, Michael van Gerwen lijkt onklopbaar in 2016. Zondagavond won de Vlijmense darter ook de Players Championship Finals in het Engelse Minehead en daarmee behaalde hij zijn 25ste toernooizege dit kalenderjaar, een record.

In de finale was Van Gerwen met 11-3 te sterk voor Dave Chisnall, eerder dit jaar ook de tegenstander in de finale van de Masters of Darts. Ook toen won Van Gerwen (11-6).

Even leek het er op alsof de halve finale het eindpunt zou worden voor Mighty Mike, die Darren Webster in die partij zag uitlopen naar een 6-0 voorsprong. Maar even later was het al 6-6 en uiteindelijk werd het 'gewoon' 11-8 voor Van Gerwen, die in de kwartfinale eenvoudig had afgerekend met Raymond van Barneveld (10-5).

Het volgende toernooi is het WK, dat op 15 december in Londen van start gaat. Van Gerwen wist de laatste twee edities niet te winnen en alles is er bij de nummer 1 van de wereldranglijst op gericht om de Schot Gary Anderson daar van zijn troon te stoten. Van Gerwen liet zondagavond na zijn gewonnen finale in Minehead weten niet al zijn in 2016 gewonnen titels in te willen ruilen voor de wereldtitel. ,,Wat ik dit jaar heb gedaan, is heel bijzonder. Dat is nog niemand gelukt. Maar die wereldtitel wil ik ook heel graag natuurlijk. Al zal dat niet gemakkelijk worden. Iedereen zal tegen mij op zijn best willen zijn."

Volledig scherm
Michael van Gerwen in Minehead © foto PDC
Volledig scherm
Michael van Gerwen © foto PDC