Volledig scherm
Tisha Volleman © AFP

Topturnen Zuid houdt stand met zijn drieën

Voor het tweede jaar op rij namen de turnsters van Topturnen Zuid de kampioensbeker voor clubteams mee naar Den Bosch. In Sittard bleef het viertal Tisha Volleman (Eindhoven), Shadé van Oorschot (Schijndel), Marit Reijnders (Waalwijk) en Isa Buiting (Waalre) het vijftal van concurrent Klaverblad TON Almelo nipt voor. 

Het verschil bedroeg na een spannende rondgang langs vier toestellen iets meer dan 0.3 punt (150.417 tegen 150.034).

Het Bossche kampioensteam van 2018 was op een plaats gewijzigd. Buiting verving Guusje Majoor (Tilburg). De pas 14-jarige Waalrese kwam alleen in actie op sprong. Daarop zette ze de vierde score van het team neer. Omdat alleen de beste drie resultaten per toestel per ploeg meetellen, had Buiting netto geen aandeel in de totaalscore. 

Niet fataal

Bij gebrek aan back-up konden de meerkampsters van Topturnen Zuid zich niet veel fouten veroorloven. Volleman, de enige senior binnen de Bossche formatie, liet wat steken vallen op vloer, normaal haar sterkste oefening. Het werd de titelverdediger net niet fataal. 

Waar de andere turnsters van Oranje die vorige maand op de WK een olympisch teamticket verdienden een lange wedstrijdpauze ingelasten, blijft Volleman volop actief. Individueel scoorden Sara van Disseldorp (TON Almelo, 51.634) en Tanishaley Neto (Turnz Amsterdam, 51.150) beter dan de 19-jarige Eindhovense (51.034), maar in de Stadssporthal van Sittard telde alleen het teamresultaat.