Kiki Bertens feliciteert Alison Riske met de eindzege van het toernooi in Rosmalen.
Volledig scherm
Kiki Bertens feliciteert Alison Riske met de eindzege van het toernooi in Rosmalen. © Pim Ras Fortogrfafie

‘Totaal geen twijfel over Libéma Open 2021 in Rosmalen’

Als een groot sportevenement dan toch moet worden afgelast, dan maar liever maanden van tevoren dan een uur voor aanvang. De schadepost van het niet doorgaan van de Libéma Open, het grastoernooi in Rosmalen, staat volgens directeur Marcel Hunze niet in verhouding tot die van Indoor Brabant.

Indoor Brabant gaat definitief niet door.
Volledig scherm
Indoor Brabant gaat definitief niet door. © Marc Bolsius

Door Rik Spekenbrink

Het jaarlijkse paardensportevenement in Den Bosch werd op 12 maart letterlijk een uur voor aanvang geannuleerd. Waar de kosten van dat besluit in de miljoenen loopt, spreekt Hunze bij het tennistoernooi over tonnen. ,,Ook serieus geld. Maar het tijdstip van annuleren is gunstig, meer dan twee maanden voor aanvang”, zegt hij over de Libéma Open, dat op 8 juni zou beginnen, maar vanmiddag werd afgelast. ,,In de opbouwfase maak je de meeste kosten. Denk aan tribunes, tenten en het intensieve onderhoud van de grasbanen. Dat valt nu weg, al moet je het gras nog steeds wel bijhouden natuurlijk. Maar Indoor Brabant was alles in gereedheid gebracht. Dat was echt een flinke klap. Dit, Rosmalen, zagen we aankomen. Het is de juiste beslissing.”

Marcel Hunze.
Volledig scherm
Marcel Hunze. © Marc Bolsius

Afgelopen week voerde Hunze gesprekken met sponsoren en leveranciers van Indoor Brabant, tegenwoordig Dutch Masters geheten. ,,Het zijn trouwe partners, ze denken echt mee om de schade nog enigszins beperkt te houden. We vragen aan sponsoren om hun fee toch gedeeltelijk of helemaal te betalen, of door te schuiven. Leveranciers zijn ook bereid om water bij de wijn te doen, bijvoorbeeld door het geven van kortingen. Ze weten ook dat ze de komende jaren weer van de partij zijn.”

Ook bij de partners van de Libéma Open die Hunze al sprak, proefde hij volop begrip. ,,We hebben wel vaste kosten, bijvoorbeeld de mensen die het hele jaar door aan het toernooi werken. Maar we zijn op tijd. Ik twijfel totaal niet aan het doorgaan van het toernooi in 2021.”