Volledig scherm
Touvarno Pinas in het shirt van Almere City © ProShots

Touvarno Pinas moet lang wachten door regels KNVB

WAALWIJK - Touvarno Pinas zal nog zeker bijna twee weken in onzekerheid verkeren of hij in aanmerking komt voor een contract bij RKC Waalwijk. De 30-jarige linksback begon ruim een week geleden aan een proefstage bij de Waalwijkse club, maar kreeg van de KNVB geen toestemming om afgelopen dinsdag met het tweede team mee te doen tegen Roda JC. Hij kan nu pas in het oefenduel met IFC op 23 augustus laten zien of hij een versterking op de linkerflank kan zijn.

Door RKC is verbaasd gereageerd op het speelverbod voor Pinas. De wedstrijd tussen RKC en Roda JC, die in een 4-0 zege voor de Waalwijkse club eindigde, telt niet meer voor de reguliere competitie. Om tot een redelijk aantal wedstrijden te komen konden tweede elftallen bij de voetbalbond aangeven dat ze meer wilden spelen dan de veertien geagendeerde competitiewedstrijden in een seizoen.

RKC - Roda JC was een van die extra wedstrijden. Ook als was het maar een oefenduel, voor de KNVB waren dezelfde regels als bij een competitieduel van kracht. Dan mogen er geen testspelers ingezet worden. RKC wil Pinas eerst aan het werk zien alvorens eventueel zaken te doen.

Pinas, voormalig spelers van AZ, Telstar, RKC, Almere City en een paar Israelische clubs, moet dus tot 23 augustus wachten op duidelijkheid.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
385 stemmen