Volledig scherm
Coach Martijn Verhagen © Cees Verduin

Trainer Martijn Verhagen per direct weg bij TTL Tachos

WAALWIJK - Eredivisionist Red Rag Tachos heeft de samenwerking met hoofdcoach Martijn Verhagen per direct stopgezet. De taken van de 64-jarige oefenmeester worden overgenomen door Edgar van Mierlo en Frank van Ommen. Zij gaven eerder al samen leiding aan het eerste mannenteam van de club uit Waalwijk, maar kregen Verhagen aan het begin van vorig seizoen boven zich.

In een persverklaring laat het (interim) bestuur van de Stichting Tophandbal Tachos weten dat er sprake was van te weinig synergie tussen de rest van de technische staf, het begeleidingsteam, de spelersgroep en de trainer/coach. De spelersgroep, het overgebleven gedeelte van de technische staf en het bestuur komen dinsdagavond bij elkaar om de ontstane situatie te bespreken en waar nodig toe te lichten.

Voor Verhagen is het gedwongen vertrek een hard gelag. Hij werd op zijn elfde lid van Tachos en vervulde diverse functies waaronder die van trainer en bestuurslid. "Tussendoor ben ik er een paar keer tussenuit geweest om bij andere clubs te trainen. In totaal heb ik me zo'n 30 jaar voor Tachos ingezet. Ik vind het heel jammer dat mijn collega's in de technische staf zonder mijn medeweten bij het bestuur van de Stichting Tophandbal Tachos hebben aangegeven dat zij zouden opstappen als ze mij niet weg zouden sturen. Daarop heeft het bestuur besloten om mij met onmiddellijke ingang uit mijn functie te zetten. Dat kun je een mes in de rug noemen. Er kon dus blijkbaar ook niet meer gepraat worden. Er is mij evenmin de kans geboden om zelf mijn conclusies te trekken. Ik ben er nu vrij nuchter onder, maar dat Tachos een belangrijk deel van mijn leven uitmaakte, staat buiten kijf. Maar het boek is nu dicht."