Volledig scherm
Rea Lenders is opgelucht dat ze een EK-ticket heeft veilig gesteld in Alkmaar. Links gelegenheidscoach Milco Riepema. © Karel Delvoye

Trampolinespringster Kirsten Boersma mag niet naar Rio

ALKMAAR - Trampolinespringster Kirsten Boersma werd zondag in de laatste selectiewedstrijd voor het olympisch kwalificatietoernooi (OTE) in Alkmaar verrassend voorbij gesprongen door Bo Bet.Omdat de springster van Triffis Alkmaar de winnende score van Boersma in de eerste selectiewedstrijd verbeterde, vertegenwoordigt de Noord-Hollandse in april Nederland in Rio de Janeiro.

Op het afgelopen WK dwong Boersma als beste Nederlandse een ticket voor het OTE af. De trampolinespringster van Flik-Flak had het er moeilijk mee dat een ander nu met dat startbewijs aan de haal gaat. Dat zij zich wel plaatste voor de Europese kampioenschappen, kon Boersma niet troosten. Teamgenote Rea Lenders van Flik-Flak sprong voor de eerste keer in drie selectiewedstrijden haar oefeningen uit en haalde ruimschoots de EK-limiet. Tara Fokké, ook van Flik-Flak, voldeed al eerder aan de EK-limiet. In de Meenthal in Alkmaar moest de Bossche springster zowel de verplichte als de keuze-oefening voortijdig afbreken omdat ze op de trampoline uit koers raakte.

Boersma, Lenders en Fokké mogen nog een klein beetje hopen op de Olympische Spelen in Rio. Maar dan moet eerst Bo Bet in april voor Nederland dat ene olympisch startbewijs verdienen.

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

Volledig scherm
Kirsten Boersma. © ANP

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
458 stemmen