Tilburg Trappers.
Volledig scherm
Tilburg Trappers. © Pix4Profs / Joris Buijs

Trappers kan Oberliga Nord-titel ruiken na eenvoudige zege

De ijshockeyers van Tilburg Trappers beleefden een eenvoudige middag tegen Krefelder EV. Alsof het een trainingspartijtje betrof, stuurde de koploper de hekkensluiter met een 9-0 nederlaag naar huis.

Daar zag het in de openingsfase niet naar uit. Juist Krefeld was de ploeg die het spel maakte. In de openingsfase namen de bezoekers Ruud Leeuwesteijn enkele malen onder vuur. Maar de goalie hield goed stand.

Daarna schakelde Trappers door naar een volgende versnelling en dat kon Krefeld niet bijhouden. Na tien minuten opende Mitch Bruijsten het Tilburgs doelpuntenfestijn, waarna broer Kevin de voorsprong verdubbelde. Ineens ging het snel met twee doelpunten van Raymond van der Schuit: 4-0.

In de tweede periode ging Trappers vrolijk door waarmee het gestopt was: scoren. De mooiste goal van de middag kwam van de stick van Tijn Jacobs, die het eindstation vormde van een aanval die de jonkies van Trappers opzetten. Wouter Sars vond Delaney Hessels die soleerde door de defensie, het overzicht behield en liet Jacobs scoren: 5-0.

Goaliewissel

Daarna verscheen opnieuw Mitch Bruijsten op het scorebord en ook Jordy Verkiel pikte een doelpuntje mee na een fout van goalie Sebastian Staudt, die niet meer terugkeerde in de laatste twintig minuten. Nils Kapteinat verving hem. Na de goaliewissel liep het bij Krefeld een stuk beter.

Aanvallend bracht de hekkensluiter nog altijd te weinig om Leeuwesteijn te verschalken, die daardoor met een tweede shutout van het seizoen van het ijs stapte. Maar Kapteinat stond er om zijn ploeg in de derde periode op de been te houden. Op de pogingen van Reno de Hondt en Hessels had hij geen antwoord: 8-0 en 9-0.

Een tienklapper had er zeker ingezeten voor Trappers, maar daar was het de koploper niet om te doen. Als Herner EV, dat later vandaag nog in actie komt, dinsdag wordt verslagen, dan zijn de Tilburgse ijshockeyers opnieuw kampioen van de Oberliga Nord.