Trappers kruipt door oog van de naald tegen Crocodiles Hamburg

VideoTilburg Trappers kroop tegen Crocodiles Hamburg door het oog van de naald. De ploeg van Bo Subr won opnieuw in overtime: 5-4.

In tegenstelling tot afgelopen vrijdag (6-9 bij Leipzig) kwam Trappers in de eigen hal wel op voorsprong. Diego Hofland opende de score. De euforie was groot. De speaker had zijn naam amper uitgesproken of Jan Tramm maakte 24 seconden later al de gelijkmaker: 1-1.

De Hamburgse treffer zorgde voor vleugels bij de bezoekers die al snel op 1-2 kwamen en sindsdien raakte Trappers het spoor bijster. Aanvallen werden vroegtijdig in de kiem gesmoord en verdedigend liet de thuisploeg gaten vallen. Jordy van Oorschot veroorzaakte zelfs een penaltyshot, die werd gepakt door goalie Ian Meierdres.

Op hol geslagen kompas

Crocodiles wist niet te profiteren van het op hol geslagen Tilburgse kompas, totdat Dennis Reimer de 1-3 aantekende. Dit leek voor Trappers de welbekende wake-up call. Net als bij de 1-0 van Hofland was ook nu de naam van de doelpuntenmaker nog niet uitgesproken of Max Hermens zette de 2-3 op het scorebord, tevens de stand na de tweede periode.

Een kwartier had coach Subr de tijd om een strijdplan te bedenken. Dit kon direct de ijskast in toen Chad Staley na 32 seconden scoorde: 2-4. Toch was het nog zeker niet gedaan, gezien de afgelopen wedstrijden van Trappers, dat telkens wist te ontsnappen en zich naar een zege worstelde.

Aansluitingstreffer

Jonne de Bonth gaf de aanzet met de aansluitingstreffer. Trappers kreeg hoop en knokte zoals het nog niet eerder had gedaan dit duel. De tweede nederlaag leek een feit, totdat Kevin Bruijsten met nog vijftig seconden op de klok voor de gelijkmaker zorgde: 4-4.

Net als tegen beide ploegen uit Hannover trok Trappers ook nu aan het langste eind. Max Hermens verzilverde de eerste Tilburgse kans direct in overtime. Zo kroop de thuisploeg net als vorige week opnieuw door het oog van de naald.

Volledig scherm
De Tilburg Trappers. © Pix4Profs / Joris Knapen