Volledig scherm
Tisha Volleman © EPA

Turnsters Topturnen Zuid kampioen van Nederland

Turnsters Tisha Volleman, Shade van Oorschot, Marit Reijnders en Guusje Majoor van Topturnen Zuid hebben zaterdag in Nijmegen de Nederlandse teamtitel veroverd.

De ploeg uit Den Bosch, aangevoerd door EK- en WK-deelneemster Tisha Volleman, kwam tot een totaal van 148.835 punten. Daarmee bleven ze titelverdediger Klaverblad TON Almelo nipt voor. TON-turnsters Sara van Disseldorp, Marieke van Egmond, Vera Jonker, Laura de Witt en Astrid de Zeeuw) behaalden met 148.151 punten uiteindelijk het zilver. Het brons was voor de ploeg van SV PAX Haarlemmermeer (143.333). 

Nooit eerder behaalde een ploeg van Topturnen Zuid de Nederlandse titel in de eredivisie. ,,Het is hartstikke mooi dat alles vandaag op zijn plaats viel,” zei coach Nico Zijp.

Brug

De Bossche formatie opende de wedstrijd met 35.067 punten aan brug. ,,Brug ging best aardig, maar gedurende de wedstrijd ging het steeds beter. Het is altijd wel fijn om brug en balk (36.001) gewoon gehad te hebben. Daarna hebben we het vooral heel mooi afgemaakt op vloer (38.467) en sprong (39.300). Het is super dat je dit als team neer kunt zetten”, aldus de Eindhovense turnster Tisha Volleman.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
18:55
ChelseaCHE
away logo
home logo Lille OSCLIL
21:00
Valencia CFVAL
away logo