Volledig scherm
Frederique Matla van Den Bosch kijkt toe tijdens het duel tegen Bloemendaal. © BSR Agency

Twee mooie mijlpalen voor hockeysters Den Bosch bij eenvoudige zege

De hockeysters van Den Bosch waren na de zege op Bloemendaal een overwinning en twee bijzondere mijlpalen rijker: 3-0.

Na twee gelijke spelen vond Den Bosch het weer tijd om te winnen. Bloemendaal leek hiervoor de ideale tegenstander, de ploeg waarvan de laatste elf thuisduels telkens werd gewonnen. Op papier een eenvoudige middag, in de praktijk ook.

Al het spektakel schotelde de thuisploeg in het eerste kwart voor. Frédérique Matla opende de score door de eerste Bossche strafcorner laag tegen de plank te slepen. Amper twee minuten later ging Noor Omrani de boeken in als de vrouw die de tweeduizendste goal in de hoofdklasse maakte voor Den Bosch.

Het voelde alsof de ploeg van Raoul Ehren alleen deze bijzondere mijlpaal wilde bereiken, want daarna werden de toeschouwers niet bepaald warm gemaakt door het spel van beide ploegen. Het heilige vuur ontbrak verder in de eerste helft, waarin doelvrouw Josine Koning werkelijk niets te doen kreeg.

Nummer honderd voor Matla

Ook de tweede helft was weinig spectaculair. Het hoogtepunt viel direct na rust, toen Matla met de tip-in voor haar honderdste treffer uit haar nog prille carrière tekende: 3-0. Hierna ging ze voor een hattrick, maar dat liet Diana Beemster niet toe.

Kreeg Bloemendaal dan helemaal geen kansen? Ja, twee. Een schot en een strafcornervariant van Carmel Bosch die op de legguards van Koning uiteen spatte.

Zo was Den Bosch niet alleen een zege, maar ook twee mooie mijlpalen rijker: de tweeduizendste hoofdklasse-goal en de honderdste treffer van Matla, voor club en land. Daar klapten de toeschouwers hun handen voor stuk, op een plichtmatige middag.