Volledig scherm
Het jubileumshirt van Willem II. © foto Willem II

Tweede elftallen van RKC Waalwijk en Willem II in een poule

WAALWIJK/TILBURG - De tweede elftallen van RKC Waalwijk en Willem II, die het komende seizoen meedoen aan de gesloten competitie, zijn ingedeeld in poule B. Dat is gebeurd op basis van de ranglijsten van het afgelopen seizoen. Beide clubs komen bijvoorbeeld Feyenoord en NAC niet tegen. Die zijn in de poule met de sterkste clubs ondergebracht.

Het had nogal wat voeten in aarde om tot een competitie-indeling te komen. De besloten competitie bestaat uit zestien clubs, die niet met een beloftenteam meedoen aan de voetbalpiramide. Een aantal clubs opteerde voor een complete competitie, andere clubs wilden minder wedstrijden spelen. Het compromis is een indeling in twee poules van acht op basis van sterkte. Die spelen een hele competitie, dus veertien wedstrijden. Voor clubs die dat te weinig vinden is er de mogelijkheid om onderling extra wedstrijden te regelen.

RKC en Willem II treffen in de competitie FC Dordrecht, NEC, Go Ahead, Helmond Sport, Fortuna Sittard en PEC Zwolle. Er moet nog beslist worden of er aan het einde van het seizoen promotie- en degradatiewedstrijden worden gespeeld.

Volledig scherm
© Jeroen de Jong/Beeld Werkt

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
355 stemmen