Volledig scherm
Cheryl Maas.

Udense Cheryl Maas wint snowboardgoud op X-Games

OSLO - Snowboardster Cheryl Maas uit Uden heeft zaterdag een gouden medaille gewonnen op de X-Games in Oslo. De 31-jarige Maas, die met haar gezin in de Noorse hoofdstad woont, stuntte voor ’eigen publiek’ met goud op het onderdeel ’big air’.

De jury waardeerde haar tweede run met 91,33 punten. Daarmee was ze met afstand de beste, als eerste Nederlandse ooit. De Nieuw-Zeelandse Christy Prior (84,0) en de Noorse Kjersti Ostgaard Buaas (81,0) flankeerden haar bij de huldiging.

Maas, die in de finale begon met een score van 79,0 voor dezelfde sprong, waande zich in een droom. „Het is altijd mijn grote doel geweest een keer de X Games te winnen. Ik ben hier zó blij mee.” Ze deed tien keer eerder mee
aan dit spektakel, onder meer in Aspen en Tignes, maar stond nog nooit op het podium. „Het ging de hele week al goed en de schans was top gebouwd. Maar ik heb wel vaker gehad dat de trainingen goed gingen en de wedstrijd niet. Soms moet het ook gewoon mee zitten.”

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
393 stemmen