Volledig scherm
© ANP

Udense snowboardster Maas sluit seizoen in stijl af

SPINDLERUV MLYN – Freestyle snowboardster Cheryl Maas uit Uden rijgt de overwinningen aaneen. De 30-jarige Maas schreef zaterdag met een score van 88,50 punten de wereldbekerwedstrijd slopestyle in het Tsjechische skioord Spindleruv Mlyn op haar naam.

Het betekende haar vierde wereldbekerzege op rij, na drie overwinningen vorige maand in Noord-Amerika.

Maas mocht in Tsjechië twee kristallen bollen in ontvangst nemen, als winnares van de algemene wereldbeker en het klassement van het onderdeel slopestyle. De geboren Brabantse had tot vorige maand nog nooit een wereldbekerwedstrijd gewonnen, maar beleefde eind februari in Quebec een persoonlijke primeur met winst op de discipline big air. Vervolgens was Maas op de Noord-Amerikaanse pistes ook twee keer de beste op de slopestyle.

De Nederlandse snowboardster sloot haar seizoen zaterdag in stijl af. Met winst van de laatste wedstrijd in de Tsjechische sneeuw stelde ze de eindzege in het wereldbekerklassement veilig. „Het is nooit een doel op zich geweest om die bokalen te winnen”, zei Maas. „Ik bekijk het altijd per wedstrijd. Ik ben blij als ik de trucs kan doen die ik wil, het gaat me niet zozeer om de prijzen. Maar dit is natuurlijk wel een heel mooie beloning.”

Maas komt in een rijtje met Carolien van Kilsdonk en olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij, de twee andere Nederlandse snowboardsters die in respectievelijk 1995-1996 en 2007-2008 een wereldbekerklassement wonnen. „Deze bokalen krijgen een mooi plekje in huis. Ik denk dat het zeker voor later bijzonder is. Als je ouder wordt en terugkijkt op je carrière, krijgen ze meer betekenis. Maar voor nu ben ik gewoon lekker aan het snowboarden en van plan dat volgend seizoen weer te doen.”

Op de wereldbekerwedstrijd parallelslalom in Winterberg strandde Michelle Dekker in de kwalificaties. Drie dagen na haar zilveren medaille bij de WK voor junioren in China moest de achttienjarige Nederlandse tussen de ’grote vrouwen’ genoegen nemen met de negentiende plek. De wereldbekerzege in Winterberg was voor Hilde-Katrine Engeli uit Noorwegen.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (30%)
  • Nee (18%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (52%)
236 stemmen