Volledig scherm
Silvano Poropat moet nog tot maandag wachten op de uitspraak van de tuchtcommissie van de NBB.

Uitspraak tegen Poropat volgt komende maandag

New Heroes-coach Silvano Poropat hoort maandag welke straf hij krijgt voor zijn optreden in de verloren bekerwedstrijd tegen ZZ Leiden (80-60) van afgelopen dinsdag.

De tuchtzaak tegen de Kroatische oefenmeester in Bossche dienst diende zaterdag bij de basketbalbond NBB in Nieuwegein. Poropat verklaarde daar andermaal dat hij tegen Leiden volledig door het lint ging uit pure frustratie. Ook bood de coach zijn verontschuldigingen aan de betrokken arbiters aan.

Rotterdam
Omdat de uitspraak van de tuchtcommissie nog tot maandag op zich laat wachten, kan Poropat zaterdagavond gewoon coachen in de uitwedstrijd van New Heroes tegen Forward Lease Rotterdam.

Poropat ontplofte tegen Leiden toen hij na zijn tweede technische fout door de arbitrage werd weggestuurd. Hij liep het veld in en moest door zijn captain Stefan Wessels en assistent-coach Jeroen van Vugt worden tegen gehouden.

De coach zei eerder al tegen Brabants Dagblad dat zoiets hem nog nooit overkomen was en dat hij er alles aan zal doen om een herhaling in de toekomst te voorkomen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement