Volledig scherm
De Portugese umpire Carlos Ramos zaterdagavond tijdens de finale van de US Open tussen Naomi Osaka en Serena Williams. © AP

Umpire Ramos laat zich horen: 'Het was niet fijn, maar met mij gaat het goed'

US OpenUmpire Carlos Ramos (47) heeft voor het eerst sinds de vrouwenfinale van de US Open van zich laten horen. De Portugese tennisscheidsrechter zei in een kort interview met de krant Tribuna Expresso dat het goed met hem gaat na zijn veelbesproken optreden bij de partij tussen Serena Williams en Naomi Osaka.

Ramos bestrafte Williams tot driemaal toe waarna de woedende tennisster een strafgame tegen kreeg. Kort daarna was de partij beslist in het voordeel van Osaka, maar de rel - met Williams die de umpire van seksisme betichtte - sudderde nog dagen door.

,,Het gaat goed, naar omstandigheden. Het is niet fijn, maar maak je geen zorgen over me'', liet Ramos weten. Wel had hij zondag de straten van New York gemeden om ''gecompliceerde situaties'' te vermijden. Steun kreeg Ramos van de internationale tennisbond ITF die hem een van de meest gerespecteerde arbiters in het tennis noemde en aanwees om vanaf vrijdag als umpire op te treden in de halve finale van de Daviscup tussen Kroatië en de Verenigde Staten. Ramos had zich niet meer uitgelaten over zijn beslissing Williams met een game te bestraffen nadat ze hem voor dief had uitgemaakt. De ITF verbiedt umpires beslissingen toe te lichten.

Volledig scherm
Serena Williams was zaterdagavond in de US Open-finale woedend op Carlos Ramos. © USA TODAY Sports