Volledig scherm
© BSR Agency

Van de Beek geniet van CL-succes: ‘Halve finale is niet voor velen weggelegd’

Ajax-middenvelder Donny van de Beek realiseert zich maar al te goed dat hij met zijn ploeg aan iets speciaals bezig is. Maar, zoals zijn trainer Erik ten Hag ook al aanstipte: Ajax is nog lang niet tevreden.

Net als zijn Ten Hag schoof Van de Beek vanavond aan voor een persconferentie in Londen. Daar blikte het duo uitgebreid vooruit op de clash met Spurs van morgenavond. ,,We gaan uiteraard genieten, maar willen er nu ook alles uithalen. En dus moeten we laten zien wat we altijd doen", sprak Van de Beek.

Of hij zichzelf weleens in zijn arm knijpt over het succes? ,,Natuurlijk hebben we het er onderling over, maar tegelijkertijd kunnen we niet veel nadenken. Alles loopt heel snel door en we zijn nog in drie competities actief. Zenuwachtig? Helemaal niet. Ik heb er juist heel veel zin in. Dat mooie veld en dit fantastische stadion: dat is alleen maar genieten.”

Ook ging Van de Beek in op zijn herinneringen van het Champions League-verleden van Ajax. ,,Toen ik als kind in het stadion zat, kwamen ze nooit zo ver als nu", knipoogde hij. ,,Dus dit is wel mooi, ik ben blij dat ik dit mag meemaken. Spelen in de halve finale van de Champions League is niet voor velen weggelegd, dus ik kijk er heel erg naar uit.”