Volledig scherm
Erwin van de Looi © Toin Damen/Pro Shots

Van de Looi volgde Willem II - NAC op de radio

TILBURG - Een minuut na de wedstrijd tegen NAC zondag kreeg Willem II-directeur Berry van Gool een appje van Erwin van de Looi. De tekst: 'YES!'. Toen was al bekend dat Van de Looi defintief de opvolger van Jurgen Streppel zou worden als hoofdtrainer bij de Tilburgse club, ongeacht op welk niveau Willem II volgend seizoen zou uitkomen. Het wordt dus de eredivisie. Vandaar de yes.

Van de Looi is afkomstig van FC Groningen, waar hij goede prestaties heeft geleverd. Zo won die club onder hem onder meer voor het eerst een echte prijs, de KNVB beker. Met Van de Looi aan het roer eindigde FC Groningen achtereenvolgens als zevende, achtste en zevende in de eredivisie.
Hij tekent een tweejarig contract bij Willem II. "Na gesprekken met de clubleiding heb ik besloten dat ik de uitdaging in Tilburg aan wil gaan. Al voor de wedstrijden tegen NAC heb ik de knoop doorgehakt." Hij zegt het samen-gevoel bij de club belangrijk te vinden. "Het is me in Groningen gelukt een eenheid te smeden, dat hoop ik ook hier in het Zuiden van het land voor elkaar te krijgen."

Een nieuwe technisch manager is er vooralsnog niet, vertelde Van Gool. "Sinds Carlos Aalbers is vertrokken, heeft Roland Vroomans diens taken waargenomen. Dat blijft zo tot we een nieuwe definitieve invulling voor die functie hebben. Sinds we zekerheid hebben over het niveau waarop we volgend seizoen gaan spelen, kunnen we er wat meer vaart achter gaan zetten."

Van de Looi vertelde de wedstrijd Willem II - NAC zondag op de radio in de auto gevolgd te hebben, op weg naar huis na bezoek aan een jeugdtoernooi in Nuenen.. "Nadat NAC die 3-1 maakte, was het nog een zenuwslopend kwartiertje."

Volledig scherm
De nieuwe Willem II-trainer Erwin van de Looi. © BD

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
455 stemmen