Volledig scherm
Michael van Gerwen © PDC

Van Gerwen begint Grand Slam of Darts tegen Martin Adams

WOLVERHAMPTON - Michael van Gerwen begint de Grand Slam of Darts in Wolverhampton zaterdagavond met een partij tegen BDO-veteraan Martin Adams. De Grand Slam of Darts is van de weinige toernooien waaraan spelers van profbond PDC en amateurbond BDO meedoen.

Het toernooi start met een groepsfase. De 32 deelnemers zijn verdeeld over acht poules. Titelverdediger Van Gerwen krijgt in zijn poule ook te maken met de Noord-Ier Brendan Dolan en de Duitser Max Hopp.

Tilburger Benito van de Pas neemt het zaterdagavond op tegen de Engelsman Chris Dobey. In deze groep zitten ook topspeler Adrian Lewis en Scott Mitchell, de nummer 2 op de ranglijst van de BDO. De andere twee Nederlandse deelnemers treffen elkaar al in de groepsfase. Dat zijn Raymond van Barneveld en BDO-speler Danny Noppert. Zij zijn ingedeeld bij Nathan Aspinall en Mensur Suljovic.

De beste twee spelers van elke groep plaatsen zich voor de tweede ronde, die woensdag 16 en donderdag 17 november worden afgewerkt. De kwartfinales vinden plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 november, de halve finales en de finale staan geprogrammeerd op zondag 20 november.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
365 stemmen