Volledig scherm
Michael van Gerwen wint Players Championship Finals © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen bovenaan kwalificatielijst WK darts

Zeker acht Nederlandse darters doen mee aan het WK in Londen. De organiserende bond PDC presenteerde maandag de entreelijst voor het hoofdtoernooi. Titelverdediger Michael van Gerwen is als eerste geplaatst. 

Mighty Mike bewees de afgelopen weken met winst van de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals dat hij in vorm verkeert voor het WK. De Schotten Peter Wright en Anderson zijn respectievelijk als tweede en derde geplaatst. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor begint als nummer zes van de plaatsingslijst aan zijn laatste WK. 'The Power' kan Van Gerwen pas in de finale tegenkomen.

Jelle Klaasen uit Alphen staat op plek twaalf, Tilburger Benito van de Pas staat op een veertiende plek. Raymond van Barneveld haalt met een negende plek, de top tien nog net. Het achttal wordt aangevuld met Vincent van der Voort, Christian Kist, Jermaine Wattimena en Jan Dekker. De acht Nederlanders in het hoofdschema kunnen nog aanvulling krijgen uit het kwalificatietoernooi.

Aan het WK in Alexandra Palace doen 72 darters mee. De prijzenpot bestaat uit 1,8 miljoen pond, omgerekend ruim 2 miljoen euro. De winnaar krijgt 400.000 pond, zo'n 450.000 euro. Het WK begint op 14 december, de finale is op nieuwjaarsdag.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement