Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Van Gerwen in unieke vormdip: slechtste serie sinds 2011

Wat is er aan de hand met Michael van Gerwen? De wereldkampioen darts uit Vlijmen ging vrijdagavond opnieuw onderuit. Lange tijd was Van Gerwen bijna ongenaakbaar, maar de darter verkeert in een unieke vormdip. 

De Duitser Martin Schindler, geen hoogvlieger, wist Van Gerwen vrijdagavond op heroïsche wijze te vloeren. Tijdens de German Darts Masters leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Van Gerwen. De Vlijmenaar gaf echter een 5-1 voorsprong uit handen. De comfortabele kloof werd door de Duitser omgebogen naar een 6-5 overwinning. 

Dat de zeperd geen incident is, is wel duidelijk. Waar de dertigjarige Van Gerwen normaliter torenhoge gemiddeldes aaneenrijgt, weet hij momenteel nauwelijks te scoren. Al meer dan tien duels kwam het scoringsgemiddelde niet meer boven de honderd. Tijdens de Dutch Dart Masters in mei werd voor het laatst een score van die hoogte geregistreerd: 104.23. Tegen Schindler kwam Van Gerwen niet verder dan een gemiddelde van ruim 91. 

Het is voor het eerst sinds acht jaar dat Van Gerwen in een serie van tien geregistreerde gemiddeldes onder de honderd is gebleven. Schindler noemde Van Gerwen na de wedstrijd ‘een beetje arrogant’. Mede door de keuzes van ‘Mighty Mike’ op de finishes.