Volledig scherm
Ricky van Wolfswinkel in actie namens FC Basel. © BSR Agency

Van Wolfswinkel baalt van rol als flankspeler: ‘Geen reet aan’

Ricky van Wolfswinkel baalde vanavond niet alleen van de nederlaag die hij met FC Basel in de slotfase opliep tegen PSV (3-2). De 30-jarige aanvaller was ook niet te spreken over zijn rol als rechtsbuiten in het eerste duel in de tweede voorronde van de Champions League. 

,,Het is geen reet aan”, zei hij na afloop voor camera van Fox Sports over de positie waar coach Marcel Koller hem had geposteerd. Van Wolfswinkel voelt zich thuis in de punt van de aanval, maar op die plek kreeg Albian Ajeti de voorkeur. ,,Ik ben spits natuurlijk. De trainer wil mij soms op die positie hebben. Maar ik speel ook weleens op ‘tien’ en nu dus op weer op rechts. Dit weer de eerste keer sinds een half jaar geloof ik dat ik daar moest beginnen. Ik doe het natuurlijk als ’t moet en vul het op mijn manier in.”

De spits ziet het ondanks de nederlaag zonnig in voor zijn team. ,,Als je het ons vraagt, dan staan we er heel goed voor. Twee keer scoren in een uitwedstrijd is zeker goed. We kunnen het thuis afmaken.” Van Wolfswinkel zag PSV het grootste deel van de wedstrijd domineren. ,,Maar zoveel kansen hebben ze niet gekregen. Ik denk dat we goed hebben verdedigd en we waren gevaarlijk met onze counters”, zei de aanvaller.

Bekijk hier de reactie van Nick Viergever na afloop: