Volledig scherm
Het veld wordt groter bij Willem II. © BD

Velden in eredivisie even groot; Willem II moet uitbreiden

TILBURG - Willem II gaat komend seizoen op een groter veld spelen. Vorig seizoen was het speelveld in het stadion nog 101 meter lang en 65 meter breed, nu wordt dat 105 meter bij 68 meter.

De vergroting van het veld is het gevolg van een besluit van de KNVB en het technisch platform van de bond - waarin coaches, technische managers en de Eredivisie CV vertegenwoordigd zijn - om alle clubs op een veld met hetzelfde formaat te laten voetballen. Het veld van Willem II wordt dus vier meter langer en drie meter breder. Daarmee komt er in totaal dus 575 vierkante meter aan speelruimte bij.

Leiding
De verplichte uitbreiding zorgde voor wat problemen bij Willem II. Op de plaats waar een van de doelpalen terecht komt op het 'nieuwe' veld, ligt een leiding van de veldverwarming onder het gras. Het bleek nog een hele klus om de leiding enigszins te verplaatsen om ruimte te maken voor de doelpaal.

Reclame
Achter de doelen moet vier meter gras overblijven, onder meer om reclame op te projecteren tijdens tv-uitzendingen. Bij Willem II blijft daar net voldoende ruimte voor over.

De regels voor wat betreft de veldafmetingen gelden niet voor de eerste divisie.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
350 stemmen