Volledig scherm
Willem II juicht na een treffer in het duel met SC Heerenveen. © BSR Agency

Verlies PSV maakt eerste seizoenshelft Willem II nog historischer

In Tilburg wordt er door supporters van Willem II al wekenlang vol trots gekeken naar de ranglijst van de eredivisie. De Tilburgers zijn mede dankzij de nederlaag van PSV bij Feyenoord de beste Brabantse club van dit seizoen. Halverwege het seizoen staat Willem II op een uitmuntende derde positie in de competitie. En dat doen ze met een historisch puntenaantal.

Dankzij de 1-2 overwinning bij SC Heerenveen heeft de ploeg van Adrie Koster na zeventien duels liefst 32 punten. Nog nooit wisten de Tricolores in de eerste helft van het seizoen zoveel punten te pakken. Het oude record stamt uit het seizoen 1999/2000, toen de toenmalige trainer Co Adriaanse met Willem II na zeventien potjes op dertig punten stond. 

Boven PSV

Voor de tweede keer in de historie meldt Willem II zich halverwege het seizoen in de top-drie van de eredivisie. in 1995/1996 stonden de Tilburgers al derde (29 punten) toen ze iedere tegenstander al een keer hadden getroffen. Toen was PSV de nummer twee. De Eindhovenaren staan dit seizoen slechts vierde, waardoor Willem II zich voor het eerst in de geschiedenis halverwege het seizoen de beste van Brabant mag noemen.

De spannendste momenten uit de wedstrijd van Willem II nog eens zien? Bekijk hier onze samenvatting!

Het kwam slechts één keer voor dat Willem II ook op de eindrangschikking boven PSV te vinden was. Dat was uiteraard in 1998/1999, toen Willem II zich via een tweede plaats naar de Champions League voetbalde. PSV strandde destijds op een derde plaats. 

Volledig scherm
Vreugde bij de technische staf van Willem II. © ANP Sport