Volledig scherm
BLOEMENDAAL - Teleurstelling bij Arjen Lodewijks (Den Bosch) na de verloren hoofdklasse competitiewedstrijd hockey heren, Bloemendaal-Den Bosch (2-1). (archiefbeeld) © KOEN SUYK

Vijf spelers blijven HC Den Bosch langer trouw

Goed nieuws voor de mannen van HC Den Bosch. Liefst vijf spelers hebben hun contract aan de Oosterplas deze week verlengd. Naast Oranje-international Arjen Lodewijks en de Argentijnse olympisch kampioen Joaquin Menini tekenden ook Sebastian van der Graaf, Bram van Groesen en Daniël Aarts bij.

Dat maakt HC Den Bosch bekend op de clubwebsite. Middenvelders Lodewijks (28) en Aarts (22) en verdediger Van der Graaf (24) tekenden voor twee jaar bij. Die laatste heeft nog een optie voor een extra, derde jaar in zijn contract opgenomen. Verdediger Van Groesen (24) en aanvaller Menini (27) verlengden allebei voor een jaar.

Verboom

Vorige maand werd al duidelijk dat ook coach Eric Verboom bij Den Bosch blijft. Hij verlengde zijn contract met twee jaar. In de winterstop tekende jeugdinternational Jasper Tukkers al voor drie jaar bij. Topschutter Nicolas Della Torre verlaat de club juist, hij gaat zijn geluk beproeven bij Leuven in de Belgische hoogste divisie.

Den Bosch doet met nog één speelronde te gaan nog altijd mee in de strijd om de play-offtickets, al is de kans op het halen van de kruisfinales om het landskampioenschap klein. Morgen moeten de Bosschenaren thuis winnen van directe concurrent Oranje-Rood. Daarnaast is het noodzakelijk dat Amsterdam punten laat liggen tegen Pinoké. Gebeurt dat niet, dan kan Den Bosch de play-offs vergeten.