Volledig scherm
Maik van den Kieboom in het shirt van Eindhoven. Van 2009 tot 2014 maakte hij deel uit van de opleiding Willem II/RKC en van RKC. Via Kozakken Boys kwam hij bij Achilles Veen terecht. © ProShots

Vijf spelers met RKC-verleden bij Achilles Veen

WAALWIJK - Achilles Veen mag dan liefst dertien spelers met een Willem II-verleden in de selectie hebben, RKC Waalwijk komt zaterdagmiddag bij de oefenwedstrijd tegen de hoofdklasser (aanvang 14.30 uur) ook wat oude bekenden tegen. Doelman Maik van den Kieboom bijvoorbeeld, die de overstap maakte van Kozakken Boys, was nog een tijd de tweede doelman in Waalwijk.
De broertjes Ramlal, Jasper de Wit en Clemens Rijnvos maakten deel uit van de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC en Willem II. Rowin van Zaanen en Ronnie Reniers zijn de spelers met de meeste ervaring in het betaalde voetbal.

De wedstrijd op sportpark De Hanen Weide is een vervolg op het duel dat in de winterstop plaats had. RKC won toen het oefenduel met 0-2. De Waalwijkers stelden meteen een herhaling voor in de aanloop naar het voetbalseizoen.

In trainingsarbeid zijn Achilles Veen en RKC Waalwijk even ver. Een dag na de start van RKC begon ook Achilles Veen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die bestaat uit twee delen. Na een periode van drieeneenhalve week krijgen de spelers een week vakantie. Daarna hervat de ploeg de voorbereiding op de competitie in de hoofdklasse A, die op 20 augustus begint.

Spelers met Willem II-verleden bij Achilles Veen: Rowin van Zaanen, Maik van den Kieboom, Dylan Jonkers, Thijs van den Berg, Bas van Loon, Ayden Kuijpers, Theo Martens, Ronnie Reniers, Rewien Ramlal, Newien Ramlal, Sen Aerts, Jasper de Wit, Clemens Rijnvos.