Volledig scherm
Tonny Vilhena. © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Vilhena verlaat Feyenoord en krijgt miljoenencontract bij FK Krasnodar

Tonny Vilhena tekent volgende week officieel een vijfjarig contract bij FK Krasnodar. De 24-jarige international gaat miljoenen verdienen bij de Russische nummer drie van de Premjer Liga. Feyenoord werkte volgens afspraak mee aan een transfer van de speler die als jochie van zes bij de club binnenwandelde en later 7,5 jaar in het eerste elftal zou spelen.

De clubleiding van Feyenoord sprak gisteren nog wel over extra voorwaarden rond de transfer, maar incasseert in eerste instantie tussen de acht en negen miljoen euro voor de Maassluizer. Tijdens de Nations League nam de leiding van FK Krasnodar contact op met het kamp Vilhena, in de wetenschap dat de speler graag weg wilde uit Nederland.

Vilhena zelf viert momenteel nog altijd vakantie. Hij keert na het weekeinde terug naar Nederland om vervolgens snel naar Krasnodar te reizen voor de medische keuring en de officiële presentatie. Zijn nieuwe club haalde eerder al Younes Namli van PEC Zwolle. Vilhena zal volgens Krasnodar aansluiten bij het trainingskamp in Oostenrijk. 

Feyenoord heeft door de transfer wat bescheiden financiële ruimte gecreëerd om zich op de transfermarkt te begeven. Omdat Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Robin van Persie zijn vertrokken, zal de club in eerste instantie op jacht gaan naar een nieuwe middenvelder.

FCKrasnodar on Twitter

⚡️Состав черно-зеленых укрепил Тонни Вилена @VilhenaTonny ⚡️ Полузащитник сборной Нидерландов перешел в "Краснодар" из "Фейеноорда" @Feyenoord Вилена подписал с нашим клубом долгосрочное личное соглашение и присоединится к команде на сборе в Австрии 🙌 Фото: @weltfussball