Volledig scherm
Sam Lammers. © Joep Leenen/Pro Shots

Vlotte hattrick Goirlenaar Sam Lammers in bizar duel Jong PSV

EINDHOVEN - Sam Lammers was maandagavond op dreef. In de thuiswedstrijd van Jong PSV tegen FC Den Bosch produceerde de 19-jarige Goirlenaar een loepzuivere hattrick. In totaal scoorde hij vier keer voordat hij in de 67ste minuut werd gewisseld.

Nadat de Bosschenaren een goede mogelijkheid hadden gemist, liet Lammers zien waarom hij jeugdinternational onder 19 jaar is. Twee keer stond hij aan het eind van een snelle counter, de derde keer prikte hij de bal beheerst in het uiterste hoekje. Het waren de eerste drie doelpunten van de wedstrijd. Halverwege iwas het 1-4, een kwartier na rust hadden de Bosschenaren de achterstand rechtgetrokken: 4-4. En dat terwijl Jeremy Fernandes van FC Den Bosch bij een stand van 0-3 een directe rode kaart kreeg. Jong PSV rechtte toch weer de rug en kwam door de vierde treffer van Sam Lammers opnieuw op voorsprong: 5-4.
Jong PSV-coach Pascal Jansen haalde Lammers vervolgens naar de kant.

Lammers zit al zeven jaar in de jeugdopleiding bij PSV, dat hem wegplukte bij Willem II. Hij begon met voetballen bij VOAB in zijn woonplaats Goirle.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
460 stemmen