Freek de Weijer tijdens de bekerfinale.
Volledig scherm
Freek de Weijer tijdens de bekerfinale. © Jan Zandee

Volleyballer De Weijer uit Berkel-Enschot 'doodziek’ na verlies in bekerfinale met Dynamo

In de Maaspoort in Den Bosch hebben de volleybalmannen van Samen.Lycurgus uit Groningen zondagmiddag de beker gewonnen. In de eindstrijd klopten ze het Apeldoornse Draisma Dynamo met 3-1.

Freek de Weijer uit Berkel-Enschot, aanvoerder van Dynamo, was goed ziek van het verlies van zijn ploeg. ,,Ik baal vooral dat we ons eigen spel niet hebben laten zien”, zei hij kort na de wedstrijd. ,,We hebben geen moment kunnen domineren. Telkens moesten we van een achterstand terug zien te komen en dat is niet fijn volleyballen. In de vierde set wisten we eindelijk wel een gat te slaan, maar door drie, vier persoonlijke fouten verliezen we die set alsnog. Dat was echt zonde, ja ik ben hier doodziek van.”

In competitieverband won Dynamo dit seizoen twee keer van Lycurgus, maar De Weijer vond niet dat zijn ploeg de grote favoriet was. ,,Lycurgus heeft gewoon een heel sterk team.”

De Weijer (24) begon op elfjarige leeftijd met volleybal bij Triade VCT in Tilburg. Via Goirle, Dordrecht (Next Volley), Houten (Taurus), Apeldoorn (Dynamo), en Doetinchem (Orion) keerde hij in 2018 terug bij Dynamo om prijzen te winnen. Na het bekerverlies is zijn blik nu gericht op het veroveren van de landstitel.