Volledig scherm
Stephen Darby in het shirt van Bradford City. © AP

Voormalig Liverpool-speler Darby (29) moet stoppen vanwege ALS

De Engelse verdediger Stephen Darby heeft zijn loopbaan al op 29-jarige leeftijd moeten beëindigen. Bij de voormalig speler van Liverpool werd de neurologische ziekte ALS (Amyotrofe laterale sclerose) geconstateerd.

Darby speelde van 2008 tot 2012 voor Liverpool, maar kwam tot slechts één wedstrijd in de hoofdmacht van The Reds. Dat was op 9 december 2008 in de uitwedstrijd van Liverpool bij PSV (1-3 winst) in de Champions League. Darby viel in het Philips Stadion na 69 minuten in voor de Spaanse rechtsback Álvaro Arbeloa. Darby werd daarna door Liverpool verhuurd aan Swindon Town, Notts County en Rochdale. In 2012 maakte hij de overstap naar Bradford City, waar hij in vijf seizoenen tot 236 wedstrijden speelde. In het seizoen 2013/2014 werd hij op Valley Parade door de supporters verkozen tot speler van het jaar. 

Darby maakte vorig jaar de overstap naar Bolton Wanderers, waar hij tot op heden pas vier wedstrijden speelde. Daar zal het bij blijven voor Darby, want nadat er onlangs ALS bij hem werd geconstateerd. ,,Het is met groot verdriet dat ik dit nieuws met jullie moet delen. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn teamgenoten, trainer Phil Parkinson en al het personeel van Bolton Wanderers te bedanken voor hun geweldige ondersteuning tijdens een uiterst moeilijke periode voor mijzelf en mijn familie," laat Darby weten in een statement op de site van Bolton Wanderers. ,,Ik zou op dit moment om privacy willen vragen, zodat ik me kan opladen voor het gevecht dat ik voor de boeg heb en zodat ik tijd kan doorbrengen met degenen die het dichtst bij me staan."

Bolton Wanderers FC on Twitter

Bolton Wanderers defender Stephen Darby has sadly been forced to retire from football after being diagnosed with Motor Neurone Disease. More information: https://t.co/P7jbg1j9v3 #BWFC