Volledig scherm
Handbalploeg Tachos uit Waalwijk © Kees Klerkx

Waalwijkse handbaldclub Tachos moeizaam naar eerste zege

WAALWIJK - De handballers van eredivisionist Tachos gingen zaterdag met goede moed op jacht naar de eerste zege van het seizoen. Afgelopen donderdag waren ze daar al dicht bij tegen koploper Lions 2, maar toen werd het nog gelijk. In de eigen sporthal De Slagen lukte het de Waalwijkers tegen Hercules wel. Moeizaam, maar toch: 26-23 (13-13).

In de matige wedstrijd liet Tachos halverwege de eerste helft de kans liggen om de stand naar een verschil van drie te tillen. Daarna bleef Hercules mede door een tijdstraf aan Waalwijkse zijde steeds goed aanklampen.

Een slordige afronding zorgde er voor dat de Tachos-productie stokte en Hercules vijf minuten voor de pauze zelfs weer op gelijke hoogte kwam: 11-11. Doelman Luuk Harks zorgde er daarna met een mooie redding voor dat de Hagenezen niet ook nog eens aan de leiding namen.

Gelijk bij rust
Goals van Kevin Okkers en Sverre Jansen en een tijdstraf voor Hercules-doelman Obbens leken Tachos tegen de rust bij 13-11 toch nog een aardige uitgangspositie te bezorgen. Twee Haagse goals in ondertal na grove missers aan Tachos-zijde zorgden echter voor bedrukte gezichten tijdens de Waalwijkse aftocht richting kleedkamer: 13-13.

Inconsequente arbitrage
Na de pauze kreeg Tachos meteen een dubbele tijdstraf te verwerken. Met twee man minder wist Stef van Lankveld echter toch te scoren namens Tachos: 17-16 en even later 19-17. Waar de Hagenezen door de soms inconsequente wijze van arbitrage bijna geen uitsluitingen kregen te verwerken, zocht bij Tachos de ene na de andere speler de strafbank op. Aanvallend gezien zat er weinig overtuiging en pit in bij de thuisploeg en werden er ook te veel afspeelfouten gemaakt.

Nerveus eind
Met nog tien minuten op de klok stond het toch nog 21-20 in Waalwijks voordeel. Harks had vervolgens twee prima saves in huis. Daarna keek de speciaal voor dit klusje ingevallen doelman Arjan Versteijnen zijn tweede Hercules-strafworp van de avond uit het doel. Van Lankveld bracht de score met nog ruim vijf minuten te gaan op 22-20. Goals van Lars Koenraads, Sverre Jansen (2) en Henrico van Best brachten Tachos in de nerveuze slotfase vervolgens alsnog in veilige haven: 26-23.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?
    POLL

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1276 stemmen