Volledig scherm
Harald Wapenaar (rechts) in 2013 als assistent-trainer van FC Volendam © ANP

Wapenaar wordt geen teammanager bij Willem II

TILBURG - Harald Wapenaar gaat zijn functie van keeperstrainer bij Willem II niet combineren met die van teammanager van het eerste elftal. Dat liet de Vlaardinger maandag weten in een gesprek met het Brabants Dagblad.

De voorganger van Wapenaar bij Willem II, Raymond Vissers, fungeerde wel als keeperstrainer en teammanager. "Maar ik wil me helemaal op de keepers focussen", aldus Wapenaar, die maandagmiddag de laatste details in zijn contract met de clubleiding besprak. "Ze hebben het mij niet eens gevraagd, maar anders had ik er dus voor bedankt."
Wapenaar is Lierse SK dankbaar voor de flexibiliteit die de Belgische club toonde. "Ik had mijn contract als keeperstrainer daar verlengd met een clausule waardoor ik tot 1 juli nog transfervrij kon vertrekken naar een andere club. Maar Willem II kwam net na die datum. Bij Lierse deden ze gelukkig niet moeilijk en ze lieten me gewoon gaan. Dat vind ik klasse." Maandagochten werkte Wapenaar zijn eerste keeperstraining af bij Willem II met de doelmannen Kostas Lamprou, Nigel Bertrams en Mattijs Branderhorst.
De Tilburgse club gaat nu op zoek naar een teammanager voor het eerste elftal. Vooralsnog bekleedt Guus Bierings die functie tijdelijk.

Lees een uitgebreid interview met Harald Wapenaar in het Brabants Dagblad van dinsdag 12 juli.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
436 stemmen