Volledig scherm
Jan van Roessel

Weer actie voor standbeeld Willem II'er Jan van Roessel

TILBURG - Er wordt binnen Willem II al enkele jaren gesproken over een standbeeld voor Jan van Roessel, de oud-speler die is verkozen tot Willem II'er van de 20e eeuw. Geld werd ingezameld, plannen werden gesmeed, maar het beeld staat er nog altijd niet. Daar gaat verandering in komen, vertelt commercieel manager Mischa Rook van de Tilbrugse eredivisionist.

Tijdens het seizoen 2016-2017 moet het standbeeld er komen, is de doelstelling van een werkgroep Standbeeld Jan van Roessel. Van de benodigde 40.000 euro is de afgelopen jaren al ruim 15.000 euro bijeengebracht. Het restant moet voornamelijk komen van een speciale shirjtes-actie. Van elk wedstrijdshirt voor volgend seizoen dat vanaf vrijdag verkocht wordt (a 54,65 euro) is 18.96 euro voor het standbeeld. Voor dat bedrag is gekozen omdat Willem II in 1896 is opgericht. De club bestaat dus 120 jaar.
Het (levensgrote) standbeeld krijgt een plaats voor de hoofdingang van het Koning Willem II stadion. Het komt te staan op een sokkel waarop de namen worden vermeld van alle spelers die ooit in het eerste elftal van de club hebben gespeeld.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
395 stemmen