Volledig scherm
Een trainingskamp is er een van de kleine pijntjes. Jop van der Linden (L) en Ismail Azzaoui zijn in het ijs gezet. © Wilber Hack

Willem II: boerenbridge in plaats van Netflix

Willem II is er aardig in geslaagd om zich te isoleren van de buitenwereld bij het trainingskamp in Portugal. Het Colina Verde Spa & Golf resort ligt in de 'middle of nowhere'. Het is een kleine vier kilometer rijden naar het dichtst bij gelegen gehucht Moncarapacho.

Dat isolement is wel goed als je je op de tweede competitiehelft wil concentreren. Maar het heeft ook zo zijn nadelen. Het blijkt een hele klus om vanuit de hotelkamers verbinding te leggen met internet. Het kijken naar Netflix is een van de hobby's van spelers tijdens de rustmomenten in zo'n trainingskamp.

Tijdens de eerste avond in Portugal waren de spelers aangewezen op boerenbridge. Maandag in de loop van de dag kregen ze kastjes uitgereikt die de communicatie met de buitenwereld moeten verbeteren. Vooral Ben Rienstra is nieuwsgierig naar de uitkomsten daarvan. De middenvelder volgt een HBO-opleiding startend ondernemerschap. Elke dinsdagavond kan hij online de colleges volgen. Daar rekent hij op, want hij heeft voor de vrije uurtjes zijn studieboeken meegenomen naar het trainingskamp. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement