Volledig scherm
Richairo Zivkovic zet Willem II op 0-2 in het bekerduel met Go Ahead Eagles. © Foto Toin Damen/Pro Shots

Willem II en Go Ahead snakken naar zege

TILBURG - Willem II-fans zullen met genoegen terugdenken aan de play-offs om promotie/degradatie van het seizoen 2009/2010. In de tweestrijd om 1 ticket voor de eredivisie rekende Willem II toen met de nodige moeite af met Go Ahead Eagles, vrijdagavond de tegenstander van de Tricolores in Deventer.

Destijds won Eagles het duel in eigen stadion met 1-0 van Willem II door een late treffer van Koen van der Biezen. Ook de return eindigde in 1-0 (voor Willem II, doelpunt Frank Demouge), zodat het verlengen werd. De Turk Mehmet Akgun zorgde toen voor de verlossing door twee keer te scoren: 3-0.

Ook de laatste ontmoeting tussen de twee ploegen leverde een overwinning voor de Tilburgers op. Vorig seizoen plaatste Willem II zich voor de laatste 16 in het KNVB bekertoernooi door in Deventer met 0-2 te winnen. Beide treffers werden gemaakt door Richairo Zivkovic.

Beide ploegen kunnen vrijdagavond een overwinning goed gebruiken. Allebei hebben ze in hun eerste 13 competitiewedstrijden slechts 11 punten verzameld. Slecht nieuws voor Willem II: Go Ahead pakte 10 van de 11 punten in eigen huis. Veel zal voor de ploeg van Erwin van de Looi afhangen van de vraag of het lukt om een doelpunt te maken. Willem II kwam in zeven van de laatste tien competitieduels niet tot scoren. Fran Sol (3) en Erik Falkenburg (2) zijn de enige spelers die dit seizoen een doelpunt hebben gemaakt in een uitwedstrijd van Willem II (alle competities).

Bij Go Ahead Eagles komt Willem II Rochdi Achenteh tegen, die vorig seizoen nog in Tilburg voetbalde.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1284 stemmen